Presedintele Traian Basescu a atentionat politicienii ca nu conteaza termenele campaniilor electorale, ci timpul pe care il pierd fara a initia reforme structrale, si a facut un apel catre toti decidentii din Romania sa nu abandoneze, in an electoral si pe timp de criza, aceste reforme.
"Sunt unul dintre promotorii ideii ca, desi am intrat in NATO si UE, avem de facut o reforma profunda a statului. De prea putine ori se intelege ca intrarea in UE nu este certificatul ca esti un stat perfect, ci este doar certificatul ca ai atins niste standarde minimale. Este nevoie probabil de mult mai multe discutii cu clasa politica romaneasca, mass-media romaneasca pentru a sprijini aceasta nevoie enorma de modernizare a statului roman, fie ca vorbim de reforma in sanatate, reforma in educatie, reforma in agricultura, administratie", a pledat seful statului, la conferinta "The Future of Social Change: 1989-2009: Visions and Perspectives after 20 Years of Transition", organizata de Fundatia Erste, informeaza NewsIn.
Basescu s-a aratat nemultumit de faptul ca, in Romania, toata lumea pare a fi fericita de stadiul la care statul a ajuns, iar acest lucru este una din "marile erori" ale clasei politice romanesti.

"Eroarea este cu atat mai profunda, cu cat astazi Romania beneficiaza de o alianta la guvernare care ii da peste 70% in Parlament. A nu reforma statul, a nu face reformele structurale care sa vizeze sau care au implicatii directe si asupra evolutiilor sociale, a mediului rural, este marea eroare a politicienilor romani astazi", a atentionat Basescu, subliniind ca "nu termenele campaniilor electorale conteaza", ci timpul pierdut in care nu se fac reforme.

"Fiecare luna de intarziere are o proiectie in ani, peste 15 ani fiecare luna va valora cat un an in intarzierea reformelor, sau poate mai mult. Aceasta eroare trebuie corectata, si folosesc aceasta tribuna pentru un apel extrem de puternic catre toti decidentii din Romania: "Nu abandonati chiar in an electoral si in situatie de criza reformele structurale. Criza este cea care trebuie sa ne faca sa acceleram reformele strucurale ca o solutie pentru iesirea din criza cu un stat consolidat", a mai spus presedintele.

Seful statului a aratat ca, desi atunci cand cresterea economica este de peste 8% ineficienta statului se vede mai putin, pe timp de criza ineficienta statului, a sistemelor de educatie, de sanatate, afecteaza extrem de puternic populatia. "Ori, acum este momentul reformelor", i-a indemnat presedintele pe politicieni de la tribuna conferintei pe teme sociale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri