Saptamana trecuta, John Perez, actionarul majoritar la ARO (dar nu si proprietarul a tot ce inseamna uzina din Campulung), a trecut ca o naluca prin societate, revenind rapid in Capitala, fara sa dea ochii cu cei 1.100 de salariati sau macar cu reprezentantii lor. I-a comunicat omului sau de incredere, Fernando Bedos, sa-i transmita liderului sindicatului de la ARO, Gheorghe Apostu, ca angajatii vor mai primi ceva bani din salariile restante numai daca AVAS ii va recunoaste "investitia"-fantoma de peste 9 milioane dolari, facuta la ARO de la preluare si pana azi. Apoi a plecat la Bucuresti pentru o intalnire cu vicepremierul George Copos, dar si pentru noi negocieri cu AVAS privind semnarea un nou act aditional la contractul de privatizare.

In acest act aditional el ar vrea ca AVAS sa-i recunoasca "investitiile" facute la ARO si sa-l mai pasuiasca o vreme. Destul de probabil, pana prin primavara viitoare. Din surse autorizate, am aflat ca AVAS a propus un act aditional in alt format, cu care Perez, evident, nu a fost de acord.

In replica, se pare ca Perez a amenintat statul roman cu un proces, prin care va solicita daune de o jumatate de miliard de dolari. Despre toate acestea liderul BNS a declarat: "Conducerea de la ARO recurge la un santaj murdar, incercand sa forteze mana AVAS, folosindu-se de soarta disperata a muncitorilor din societate, cand, de fapt, investitorul si-a dovedit limitele si managementul defectuos".

Liderul BNS considera atitudinea celor de la Cross Lander un abuz fata de salariatii ARO, dar si fata de statul roman dupa ce a bagat uzina in incapacitate de a-si mai plati datoriile de peste 500 miliarde lei, acumulate de Perez in mai putin de doi ani de la preluarea uzinei. Datorie pe care acelasi "investitor strategic" ar vrea ca statul roman sa i-o stearga, eventual sa i-o converteasca in actiuni ARO.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri