Romania ar fi amanat masurile de reforma, daca nu ar fi fost satarul integrarii europene, a declarat ieri presedintele Traian Basescu la conferinta Networking Europe. Tara noastra plateste acum costurile integrarii, pentru ca nu le-a achitat la timp, a adaugat seful statului. Aceste costuri trebuie platite, pentru ca Romania sa ajunga o tara performanta. Avem de respectat niste angajamente negociate, iar reformele au ca scop transformarea Romaniei intr-o tara performanta din punct de vedere al UE, a spus Basescu. Daca n-ar fi fost satarul integrarii, aceste costuri ar fi fost tot amanate. Am fi gasit un milion de motive sa ne amanam performanta. Acesta a fost un specific al ultimilor 15 ani: tot timpul au fost gasite motive de amanare, a spus Basescu. El a spus ca exista un cost real al integarii, iar acest cost ar fi fost amanat multi ani daca actuala Putere nu si-ar fi stabilit ca obiectiv integrarea la 1 ianuarie 2007.

Seful statului a mai spus ca una din marile erori ale politicienilor romani a fost sa-si asume demagogic responsabilitatile si dificultatile integrarii europene. In ultimii ani, constatam ca integrarea este o tema care afecteaza 22 de milioane de romani. Nici un guvern nu plateste el integrarea, costurile integarii apasa pe umerii a 22 de milioane de romani, a mai spus Basescu. El a precizat ca explozia preturilor la unele produse reprezinta parte din costurile integrarii. El a mai spus ca se asteapta la Raport de tara echilibrat, care sa constate progrese in foarte multe domenii. Daca se respecta angajamentele, va fi un Raport de tara pe masura eforturilor, inclusiv in domeniul concurentei unde au aparut progrese remarcate de UE, a precizat Basescu. Am convingerea ca, p?na in aprilie 2006, Rom?nia va fi ferma in grafic, a mai spus seful statului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri