Consiliul Judetean (CJ) Arad a anuntat finalizarea reabilitarii unui drum judetean care va contribui la imbunatatirea infrastructurii de transport in regiunea frontierei romano-ungare, valoarea proiectului fiind de peste 1 milion de euro.
Presedintele CJ Arad, Nicolae Iotcu, a spus ca prin reabilitarea DJ 792C Sector Curtici - intersectia cu DN 79 Arad-Oradea, in lungime de 7,2 kilometri, s-a avut in vedere si fluidizarea traficului transfrontalier de pasageri si marfuri, care are ca rezultat dezvoltarea schimburilor economice, culturale, etnice, turistice in zona de frontiera, conform NewsIn.

Modernizarea acestui drum s-a facut in doua etape. In prima etapa s-a reabilitat un sector de 3,5 km, investitia fiind finalizata in octombrie 2008. In etapa a doua, s-a reabilitat tronsonul ramas, de 3,7 kilometri, lucrarile fiind incepute, anul acesta, in luna mai.

"Proiectul de reabilitare a drumului judetean face parte din Programul PHARE CBC/INTERREG IIIA Romania-Ungaria 2005, in care consiliile judetene Arad si Bekes (Ungaria) sunt partenere. Durata de implementare a proiectului privind reabilitare DJ 792C Sector Curtici – intersectia cu DN79 a fost de 12 luni, iar valoarea totala a acestuia este de 1.066.000 de euro, din care 799.500 euro sunt de la Uniunea Europeana, iar suma de 266.500 euro este cofinantare de la Consiliul Judetean Arad“, a precizat Nicolae Iotcu.

Reabilitarea drumului judetean DJ 792 C, tronson Curtici - intersectia cu DN 79, face parte dintr-un concept comun al judetelor Arad si Bekes de reabilitare a drumurilor in zona de frontiera Romania - Ungaria, care cuprinde reabilitarea a doua drumuri paralele cu frontiera, precum si a drumurilor de legatura cu acestea.

"Dezvoltarea unei comunitati depinde, in primul rand, de starea infrastructurii. De aceea, Consiliul Judetean Arad pune un accent deosebit pe proiectele legate de infrastructura, prin finalizarea unora dintre ele, cum este reabilitare DJ 792C Sector Curtici - intersectia cu DN79, continuarea altor proiecte si elaborarea unor proiecte noi“, a mai afirmat presedintele Consiliului Judetean Arad.

Doua dintre drumurile de legatura, Variasu Mic – Dombegyhaz (Ungaria) si Graniceri – Elek (Ungaria), au fost reabilitate de partea romana prin Programul Romania - Ungaria Phare CBC 2004 /INTERREG IIIA, iar pentru tronsonul Curtici – Dorobanti Guvernul Romaniei a aprobat deja reabilitarea din Fondul de rezerva bugetar. Drumul de legatura dintre Curtici si Lokoshaza va fi reabilitat odata cu reteaua de drumuri paralele cu frontiera.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri