Inspectorii fiscali au derulat in perioada 13-19 iulie 1.092 de controale, in urma carora au atras la buget sume suplimentare de 76,44 milioane lei si au aplicat 245 de amenzi in valoare de 525.550 lei, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
Din totalul de actiuni, 414 au fost inspectii fiscale partiale, 250 au fost inspectii fiscale generale, 211 - controale inopinate, 121 - controale incrucisate, iar 96 - cercetari la fata locului. De asemenea, pentru deficientele constatate organele fiscale au inaintat organelor abilitate 14 sesizari penale, pentru un prejudiciu de peste 11,1 milioane lei, in scopul continuarii cercetarilor.

ANAF sustine ca sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip "fantoma", precum si efectuarea de tranzactii fictive sunt principalele deficiente constatate.

"Actiunile de control desfasurate de inspectorii fiscali au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale", se mai arata in comunicatul citat de NewsIn.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, din subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri