Premierul Emil Boc a declarat ca va propune ca, din luna august si pana la sfarsitul anului, membrii Cabinetului, inclusiv el, sa aiba salarii reduse cu 20%, transmite NewsIn.
"Din august, ministrii, inclusiv primul ministru, vor avea salarii mai mici cu 20 la suta, va fi o masura voluntara. Am vorbit de reduceri salariale pentru ministri ca semn de restructurare, de rationalizare a cheltuielilor bugetare. Masura va fi aplicata din august pana in decembrie si va fi una voluntara, nu aprobata prin lege. Semnalul este unul important pentru ca fiecare trebuie sa inteleaga ca trebuie sa continuam in aceasta directie", a spus premierul.

Reducerea salariilor ministrilor se poate face in doua modalitati, adica printr-o modificare legislativa sau prin incheierea unui act care sa consemneze aceasta taiere.

"Reducerea salariilor se poate face fie prin incheierea unui act bilateral sau multilaterale in care sa se consemneze scaderea, fie prin modificarea actului normativ prin care s-au stabilit drepturile salariale ale demnitarilor. Insa aceasta ultima modalitate prezinta riscul ca actul normativ modificat poate fi contestat in instanta", a declarat, citat de NewsIn, avocatul Ion Dragne de la casa de avocatura Musat & Asociatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri