Circa 100.000 de firme isi vor suspenda activitatea temporar sau permanent in semestrul al II-lea din 2009 dupa ce in primele sase luni alte 115.000 s-au radiat in principal din cauza impozitului minim, a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.
"In primele sase luni s-au radiat 115.000 de firme, pentru ca multe s-au speriat de impozitul forfetar (minim). In a doua parte a anului firmele vor avea cel putin acelasi numar de probleme pentru ca se amplifica si in Romania criza. Daca o sa continuam cu aceeasi evolutie, circa 100.000 de firme isi vor suspenda definitiv sau temporar activitatea" a declarat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor private Mici si Mijlocii din Romania(CNIPMMR) Ovidiu Nicolescu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, firmele vor fi afectate in principal de impozitul minim, dar si de imposibilitatea de creditare. In plus, Nicolescu a explicat ca intre cele circa 100.000 de firme afectate majoritatea sunt microintreprinderi, dar si firme mici si mijlocii din industrie, constructii, servicii si comert.

Presedintele CNIPMMR a adaugat ca in urma discutiilor avute cu premierul Emil Boc se asteapta ca din toamna sa fie luate masuri de diminuare a impactului impozitului forfetar asupra firmelor.

"Parerea mea este ca dupa evaluarea din septembrie se vor lua masuri pentru ca nu a ajutat la nimic" a mentionat Nicolescu.
Intrebat de relatia IMM-urilor cu bancile Nicolescu a explicat ca in situatia in care acestea ar vrea sa reduca dobanzile nu o vor putea face deoarece multe imprumuturi sunt realizate pe termen lung si asta ar insemna o pierdere pentru banci.

Legat de firmele care isi vor mentine activitatea, presedintele Consiliului a explicat ca cel putin 70% dintre acestea vor face disponibilizari.

"Si acestea trebuie sa faca economii si cum de exemplu energia sau materia prima nu se ieftinesc singura zona din care se poate taia este cea de personal" a mai spus Nicolescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri