Analistii Raiffeisen sunt de parere ca Fondul Monetar International (FMI) ar putea fi dispus sa accepte un deficit bugetar mai mare de 4%, valoare acceptata in cadrul acordului realizat in martie in privinta contractarii imprumutului de 7 miliarde euro.
“Consideram ca FMI va cere o noua tinta de deficit bugetar in jurul valorii de 6%, insa institutia va cere o crestere a cheltuielilor publice”, se arata in raportul de analiza a Raiffeisen.

Seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, la finalul discutiilor de la Ministerul Finantelor, ca reprezentantii Fondului sunt dispusi sa fie flexibili in negocieri, in conditiile in care situatia economica s-a inrautatit.

Ministerul de Finante a anuntat ca deficitul bugetar la finalul celui de-al doilea trimestru a fost in linie cu tintele solicitate de catre Fond, de circa 14,5 miliarde lei. Totusi, declinul semnificativ al veniturilor publice a majorat riscul ca Romania sa rateze tinta de deficit bugetar pentru finalul anului, de circa 24,4 miliarde lei.

Analistii exemplifica acest scenariu in conditiile in care scaderea veniturilor de 6% se va mentine la nivele actuale pana la finalul anului, iar guvernul va consuma fondurile din cadrul acordului, deficitul bugetar va atinge 8% din Produsul Intern Brut (PIB), de circa 40 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri