Un cutremur a avut loc in urma cu putin timp in urma, cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter. Cutremurul a avut epicentrul in Marea Neagra.
[Update3] Traficul de voce in reteaua Orange a crescut, dupa cutremur

Reteaua Orange nu a resimtit efecte semnificative in comunicatiile dintre clienti dupa cutremurul de miercuri din jurul orei 10.50, compania anuntand ca traficul de voce a inregistrat o crestere timp de 10 minute in Bucuresti si de 40 de minute in zona litoralului.

"Fata de o perioada normala, dupa seism a fost inregistrata o crestere a traficului de voce in reteaua Orange in Bucuresti si in zona litoralului, fara efecte semnificative asupra comunicatiilor dintre clienti. In Bucuresti volumul crescut al traficului s-a mentiut timp de zece minute dupa producerea seismului, iar in zona litoralului timp de aproximativ 40 de minute", se arata intr-un comunicat al companiei de telefonie mobila.

[Update2] Reteaua Romtelecom - cresteri ale traficului cu 5-10% dupa cutremur

Reteaua Romtelecom a inregistrat, in prima jumatate de ora de la momentul producerii cutremurului de miercuri, cresteri de trafic in centralele care administreaza apelurile din zonele Bucuresti si Constanta (zona litoralului) cu varfuri de 10%, respectiv 5% fata de valorile dintr-o zi obisnuita,

"Dupa cutremurul de astazi, reteaua Romtelecom a functionat normal, nefiind inregistrata nicio congestie", a declarat directorul general de relatii publice al Romtelecom, Cristina Popescu.

In mai putin de o ora de la momentul cutremurului, traficul a revenit la valorile normale, precizeaza compania.


[Update1] Nicio sesizare in urma seismului


Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta nu a primit nicio sesizare, deocamdata, in urma cutremurului de 5,5 pe scara Richter, care a avut loc in jurul orei 10.50, si care a fost resimtit in Bucuresti, Dobrogea si in Sofia.

"Deocamdata nu s-a raportat nicio problema", a declarat, citat de NewsIn, Alin Maghiar, reprezentant al IGSU.


Seismul, cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter, a fost resimtit in Capitala si in zona Dobrogei.

Epicentrul seismului s-a inregistrat la granita Romaniei cu Bulgaria, in zona Marii Negre, la 20 de km adancime. In zona centrala, intensitatea a fost de 7 pe scara Richter, a declarat Marius Craiu, cercetator specialist fizician la Institutul National pentru Fizica Pamantului.

Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului de Fizica a Pamantului, a declarat, citat de NewsIn, ca el se afla, in momentul cutremurului, la centrul seismologic din Dobrogea, unde "s-a simtit destul de bine".

Ultimul cutremur de magnitudine semnificativa s-a produs in Romania pe 25 aprilie. Seismul a avut 5,3 grade pe scara Richter si epicentrul in Vrancea.

Expertii seismologi sustin ca, in Romania, cutremurele de magnitudine mare (peste 7 grade) se produc cu o periodicitate de 30-40 de ani. Ultimele trei seisme majore despre care exista informatii s-au produs in anii 1908, 1940 si 1977.

Ultimul cutremur devastator din Romania a avut loc in seara zilei de 4 martie 1977, care a avut o magnitudine de 7,2 grade. In urma acestui cutremur au murit peste 1.500 de oameni, majoritatea in Capitala.

Potrivit unei afirmatii a geofizicianului Charles Richter (cel care da numele scarii de magnitudine - n.r.), trimisa specialistilor romani si citata de National Geografic, Capitala Romaniei este una dintre aglomerarile urbane cele mai expuse la cutremure. "Nicaieri in lume nu exista o concentrare de populatie atat de expusa la cutremure provenind sistematic din aceeasi sursa. Singurele fenomene asemanatoare sunt cutremurele repetate ce au loc in adancime in regiunea Hindukush, din India", a spus Richter.

Specialistii in domeniul asigurarilor consultati de Wall-Street au explicat de ce trebuie sa ne asiguram locuinta, mai ales in cazului unui cutremur, care sunt costurile, reglementarile si ofertele din piata.

Lipsa de educatie financiara si informarea este cea mai mare problema a romanilor cand vine vorba despre protectia locuintei si a bunurilor.

Citeste Asigurarea pentru cutremur - Ce optiuni avem?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri