FR Calatori a raportat in primul semestru al anului afaceri de 944 milioane lei, in scadere cu 5,6% fata de perioada similara a anului trecut, cand cifra de afaceri a fost de un miliard de lei, au declarat reprezentantii companiei.
"In primul semestru al anului 2009, traficul realizat de CFR Calatori exprimat prin indicatorul «calatori expediati»a scazut cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut", au spus reprezentantii companiei, potrivit NewsIn.

Cauzele care au dus la diminuarea traficului de calatori in primul semestru al anului 2009 au fost, pe de o parte, lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare pe tronsoanele Bucuresti Nord – Constanta si Campina – Predeal, care au generat prelungiri ale timpilor de parcurs pentru trenurilor de calatori si, pe de alta parte, intarzieri in circulatia acestora.

"Efectele crizei economice s-au reflectat prin incetari partiale si chiar totale ale activitatilor unor intreprinderi, ceea ce a dus la reducerea numarului de calatori navetisti (n.r.: utilizatori de abonamente feroviare in proportie majoritara)", potrivit CFR Calatori.

Reprezentantii companiei au precizat ca nu mizeaza pe o crestere a traficului de calatori in cea de-a doua parte a anului, deoarece cererea de transport cu trenul este in continua scadere, iar prin continuarea lucrarilor de reabilitare a infrastructurii pe relatiile Bucuresti - Constanta si Brasov - Campina s-au marit timpii de mers si s-a redus numarul de trenuri pe aceste relatii. De asemenea, compensarile acordate de stat au fost diminuate.

In ceea ce priveste valoarea alocata investitiilor pentru programele care se desfasoara in acest an, aceasta este de 406,8 milioane lei, in scadere cu 34,4% fata de 2008, cand s-au atribuit 620 milioane lei.

"Pentru cresterea gradului de confort in trenurile de calatori si alinierea la standardele europene privind transportul feroviar de calatori, compania continua si in acest an programele de modernizari si achizitie de material rulant demarate in anii anteriori", au mai spus reprezentantii CFR Calatori.

CFR Calatori parcurge in prezent un proces de reorganizare a operatiunilor, cu ajustarea valorilor pe intreg palierul de cheltuieli. Singurele reduceri de personal inregistrate pana la momentul actual in cadrul SNTFC CFR Calatori au avut in vedere doar salariatii care indeplineau conditiile de pensionare.

Ultima majorare tarifara a pretului biletelor a avut loc in septembrie 2007, iar in 2008 majorarile de tarife au fost sistate, neoperandu-se astfel actualizarea acestora la coeficientul de inflatie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri