Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca CFR Calatori se afla in aceste zile in negocieri, cu mai multe banci, pentru a contracta un credit necesar platirii salariilor, fara a preciza suma, insa a subliniat ca acceasi solutie nu va putea fi utilizata in lunile urmatoare, informeaza NewsIn.
"La CFR Calatori se face zilele astea un credit ca sa se poata plati salariile. Sunt in discutii cu niste banci si o sa stabileasca suma exacta si conditiile, dar faptul ca mergem pe solutia de a lua credite ca sa platim salariile nu poate continua la nesfarsit. Pentru ca acum CFR Calatori a fost cat-de-cat solvabil pentru banci, in sensul ca a avut cum sa demonstreze, in sensul ca acel credit are de unde sa fie returnat, are cu ce sa fie garantat, dar pentru luni urmatoare nu o sa mai aiba cum sa faca credite ca sa plateasca salariile", a declarat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca a avut discutii "cu cativa reprezentanti ai sindicatelor", acestea urmand sa fie finalizate dupa ce toti se vor intoarce din concediu.

"Noi am pregatit o serie intreaga de variante, mai lucram in continuare la tot felul de calcule, socoteli, posibilitati, pe care, cand dansii vor dori sa incepem in mod organizat aceste discutii, le vom prezenta si vom vedea cam care dintre ele se contureaza ca posibile (...) Cel putin in anumite cazuri trebuie sa aplicam foarte rapid aceste lucruri, am intarziat deja foarte mult", a explicat Berceanu.

Ministrul avertiza, intr-o declaratie facuta pe 2 august, ca "in a doua parte a anului" ministerul nu va mai avea bani "pentru salariile de la CFR".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri