Ministrul Finantelor, Gheorge Pogea, a declarat ca Guvernul va gasi o modalitate legala pentru trimiterea pentru zece zile in concediu fara plata a angajatilor din sistemul bugetar, pentru a nu exista riscul anularii acestei masuri in instanta.
"Sa ne dea in judecata daca incalcam legea, sindicatele pot sa o faca, dar vom gasi o modalitate sa trimitem in concediu legal angajatii de la stat. Vom respecta legea", a spus Pogea, la iesirea de la discutiile cu sindicatele.

El a adaugat ca ordonatorii principali de credite vor fi flexibili in dicutiile pe care le vor avea cu reprezentantii angajatilor si ca guvernul nu vrea sa-i "deranjeze" pe angajatii care lucreaza in sistemul public, potrivit NewsIn.

Presedintele SedLex, Vasile Marica, a afirmat la finalul discutiilor de la Ministerul Finantelor ca sindicatele se gandesc serios la varianta unei actiuni in justitie impotriva guvernului, pentru a obtine anularea masurii de trimitere in concediu fara plata a bugetarilor.

"Ne gandim serios daca sa dam in judecata guvernul, pentru ca vor sa ne puna in fata faptului implinit. Nu suntem de acord cu cele 10 zile fara plata. Trebuie sa se gaseasca solutii astfel incat sa se ajunga la o solutie de compromis", a spus Marica, precizand ca rectificarea bugetara se bazeaza foarte mult pe aplicarea cele 10 zile fara plata in sistemul bugetar.

Executivul intentioneaza sa isi asume raspunderea pe un proiect de Lege care prevede ca ordonatorii principali de credite pot decide daca angajatii vor avea 10 zile de concediu fara plata in intervalul septembrie - noiembrie, masura in urma careia ar urma sa se economiseasca la buget 1,5 miliarde lei, potrivit calculelor Finantelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri