Apropierea alegerilor prezindentiale ar putea avea efecte grave asupra economiei romanesti, considera Mircea Geoana, candidatul la functia de presedinte din partea Partitudului Social Democrat (PSD).
“Vad foarte clar, din pacate, pericolul ca alegerile prezidentiale sa paralizeze economia romaneasca si sa avem un an 2010 foarte greu din punct de vedere economic. Daca nu se va intampla asta, cred ca in a doua parte a anului viitor, economia Romaniei va reveni pe plus”, a declarat, pentru Wall-Street, Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Democrat (PSD) si al Institutului Aspen Romania.

El mentioneaza ca a purtat si ca va purta in continuare discutii pe ministrii PSD pentru ca autoritatile statului sa lucreze la parametri normali si pe timpul alegerilor.

Totodata, Geoana considera ca politicul ar trebui sa conlucreze mai mult cu mediul de afaceri pentru ca Romania sa traverseze mai rapid perioada de scadere economica.

“Initiativele unui dialog ar trebui sa vina din ambele parti. In politica romaneasca sunt multi oameni de afaceri competenti, pe care insa lumea nu-i vede din cauza uscaturilor”, subliniaza Geona.

Liderul PSD apreciaza numirea Alexandrei Gatej, fostul sef al Unilever South Central Europe in functia de consilier prezindential de care presedintele Traian Basescu, dar se arata circumspect asupra duratei pe care o va petrece aceasta in postul actual.

“Orice gest facut de un om politic este unul politic. Cu toate acestea, cred ca presedintele a ales-o pe Alexandra datorita experientei acesteia in mediul de business. Astfel, si-a completat echipa cu un om foarte bun”, spune Geoana.

El adauga ca multi oameni de afaceri evita sa se implice in politica, pentru ca nu au incredere in autoritati. “Oamenii de afaceri evita sa intre in politica pentru ca nu au incredere in stat. Din aceasta cauza, ei prefera sa se izoleze si sa-si traiasca reusitele prin intermediul succesului companiilor pe care le conduc. Ar trebui sa facem mai mult ca acestia sa aiba incredere in politic”, precizeaza Geoana.

Institutul Aspen Romania este o asociatie non-profit, apolitica, avand ca misiunea crearea si promovarea dialogului pe diverse teme de interes pentru societatea romaneasca.

Printre membrii institutului se numara Roberto Musneci, senior partner la firma de consultanta Serban & Musneci Associates si fost sef al GlaxoSmithKline Romania, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata farmaceutica locala, Florin Pogonaru - presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Patrick Gelin - presedinte si CEO BRD-Groupe Societe Generale Romania si Alexandra Gatej - consilier prezidential.

Organizatia se finanteaza pe cont propriu, din cotizatiile anuale platite de membrii.

Institutul Aspen a fost fondat in Statele Unite ale Americii, cu 30 de ani in urma.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri