Trei persoane sunt audiate de procurori in cazul trenului deraiat in Dolj, una dintre acestea, un fost angajat al CFR care este bolnav psihic, fiind principalul suspect, au declarat surse apropiate anchetei.
Potrivit acelorasi surse, fostul angajat al CFR Craiova a fost disponibilizat pe motive medicale, existand un certificat medical care atesta afectiunile psihice ale acestuia, informeaza NewsIn.

Fostul angajat locuieste in Carcea, unde s-a produs accidentul, iar ieri dimineata, in jurul orei 4.00, el statea cu luminile aprinse in locuinta. Cand politistii s-au apropiat de casa lui, barbatul a fugit, fiind prins dupa aproape o ora. Surse din Politie spun ca fostul angajat amenintase de mai multe ori ca se va razbuna pentru ca a fost dat afara.

Inca doua persoane sunt audiate in legatura cu accidentul feroviar, insa acestea ar avea alibiuri.

Ministrul Transporturilor a declarat ca persoana care a desfacut suruburile care fixau sina, in zona unde a deraiat trenul, stia ce face, intrucat a desfacut o eclisa care prinde doua portiuni de sina, si nu prinderile verticale, astfel incat trenul nu putea trece fara sa se intample un accident.
Berceanu a exclus varianta ca persoanele care au desfacut suruburile sa fi incercat sa fure bucati de sina, intrucat in apropiere era o sina care fusese mai de mult demontata si ar fi putut fi luata de eventualii hoti. Anchetatorii au gasit si un bidon cu un ulei folosit pentru a putea desface buloanele de la calea ferata.

"Dupa primele aprecieri ale celor din echipele care au venit azi-noapte pentru a face verificari, se pare ca e un act intentionat, pentru ca au fost desfacute niste buloane care, pentru a fi desfacute, au fost unse cu un ulei, pentru ca ele sunt intepenite, ruginite. S-a gasit si bidonul cu acea substanta. Nu se pune problema ca vroia sa fure ceva, pentru ca alaturi era o sina care fusese mai de mult demontata, deci, daca vroia sa fure o bucata de sina, putea s-o fure pe aia", a afirmat ministrul Transporturilor.

Ministrul a precizat ca primele aprecieri merg in directia unui act intentionat, dar ca asteapta ca specialistii sa-si spuna cuvantul. "N-as vrea sa fac alte lucruri inainte ca specialistii sa-si spuna cuvantul, dar e o problema pe care va trebui s-o tratam cu toata seriozitatea, pentru ca, daca un astfel de individ sau grup de indivizi incep sa se ocupe de asa ceva, intr-adevar avem o foarte mare problema", a spus Berceanu.

El a subliniat ca persoana care a desfacut buloanele stia ce face. "In zona asta, pe distante mari, este sudata. Acolo s-a desfacut o eclisa care prinde doua portiuni de sina si care a fost desfacuta de cineva care stie cum trebuie desfacut ca un tren sa nu aiba cum sa treaca fara sa se intample un accident. N-a desfacut aceste prinderi verticale, peste care probabil ca sina ar fi jucat si nu s-ar fi intamplat nimic, ci a facut in asa fel incat sa fie si o deplasare, astfel incat roata sa iasa de acolo. E totul uns cu ulei, s-a lucrat cu scule, bidonul de ulei era alaturi.

Suruburile practic nedeformate, neatinse, pentru ca altele, de mai de departe, s-au rupt ele, dar se vede un surub rupt si altul care e desfacut si pus alaturi", a mai spus Berceanu.

In jurul orei 2.25, opt vagoane si locomotiva trenului accelerat 1692 Timisoara-Bucuresti au deraiat, la zece kilometri de Craiova, pe raza localitatii doljene Carcea. In urma incidentului feroviar, 15 persoane au ajuns la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, cu diverse leziuni minore, toti ranitii fiind in afara oricarui pericol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri