Emisiile de gaze cu efect de sera au scazut, in 2008, ca urmare a recesiunii, oferind lumii posibilitatea sa se rupa de cresterea bazata pe energii fosile, potrivit unui raport realizat de Agentia Internationala de Energie (AIE).
Scaderea emisiilor de CO2 de anul trecut este cea mai importanta din ultimii 40 de ani si o depaseste pe cea aparuta in urma crizei petrolului din 1981, potrivit unui extras din acest raport al AIE, care va fi publicat in noiembrie, potrivit Financial Times, citeaza NewsIn.

Pentru prima data, politicile guvernamentale au avut un impact semnificativ asupra reducerii emisiilor. AIE estimeaza ca aproape un sfert din diminuarea emisiilor se datoreaza reglementarilor, o proportie "fara precedent". Cele trei initiative internationale care au contribuit la acest efect sunt tinta UE de reducere a emisiilor cu 20% pana in 2020, noile standarde americane privind emisiile auto si strategia chineza de eficienta energetica.

"Avem o noua situatie in prezent, creata de modificarea cererii energetice si amanarea a numeroase investitii energetice (bazate pe energii fosile). Aceasta nu vor avea insa niciun sens daca nu vom reusi sa profitam de context si sa semnam un acord la reuniunea de la Copenhaga", a declarat economistul sef al AIE, Fatih Birol, pentru Financial Times.

Summitul privind schimbarile climatice din decembrie de la Copenhaga si-a stabilit ca obiectiv incheierea unui acord la nivel mondial care sa intre in vigoare din 2013, dupa expirarea protocolului de la Kyoto.

"Speram ca un acord la Copenhaga sa dea semnalul pentru realizarea de investitii durabile. Daca pierdem aceasta oportunitate de a aduce sistemul energetic mondial pe o cale sustenabila, va fi mult mai scump si mai dificil in viitor", a adaugat Birol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri