Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile Constanta vrea sa investeasca peste 3 milioane de euro pentru achizitionarea unui sistem de management al traficului de nave pe Canalul Dunare-Marea Neagra si de informare asupra transportului pe ape interioare.
Compania a publicat miercuri, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, anuntul de participare pentru licitatia deschisa care are ca scop achizitionarea unui sistem numit RIS (River Information Services), care se incadreaza in cele mai noi sisteme europene. Sistemul a fost implementat deja in state precum Germania, Ungaria, Slovacia si Austria si urmeaza sa functioneze si in Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania si Ucraina, acoperind astfel intregul curs al Dunarii, reprezentand Coridorul VII Pan-European, conform NewsIn.

Sistemul va pune la dispozitie utilizatorilor informatii privind desfasurarea traficului, harta electronica a canalelor navigabile, informatii pentru comandanti, informatii privind conditiile hidro-meteorologice din zona de navigatie, managementul ecluzelor precum si supravegherea video asupra derularii traficului.

De asemenea, noul sistem va prelua din vechiul sistem aplicatii precum facturarea automata sau efectuarea de statistici. Acest sistem se va integra in sistemul RIS national ce cuprinde Dunarea de la Bazias la Sulina si canalele navigabile, va fi gestionat de Administratia Canalelor Navigabile si interconectat cu RORIS-ul gestionat de Autoritatea Navala Romana.

Sistemul va oferi informatii clientilor si autoritatilor implicate in procesul transportului de marfuri pe apele interioare. Valoarea estimata a acestui contract de furnizare este de 3.200.000 de euro. Peste 70% din fonduri provin de la Uniunea Europeana.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri