Protestele angajatilor din sanatate vor continua, pentru ca de la 1 ianuarie 2010 nu vor mai fi platite dublu orele lucrate sambata si duminica, a declarat ieri prim-vicepresedintele SANITAS, Adrian Barea.
"In sanatate, de la inceputul anului si pana acum, exista peste 24.000 de posturi libere, iar aplicarea masurii de zece zile de concediu fortat ar pune in pericol siguranta sistemului sanitar. Probabil ca actiunile de protest vor continua, vor exista miscari de protest impreuna sau fiecare in parte. Oricum pot spune ca protestele in sanatate vor continua pentru ca de la 1 ianuarie nu se vor mai plati dublu zilele lucrate in weekend", a spus Barea, citat de NewsIn.

Liderul federatiei SANITAS a adaugat ca primul ministru Emil Boc le-a transmis reprezentantilor Aliantei Bugetarilor ca nu renunta la aplicarea masurii privind cele zece zile de concediu fara plata si ca aceasta masura va fi luata in urma negocierilor purtate de sindicate cu ordonatorii principali de credite. Totodata, Adrian Barea a spus ca Emil Boc le-a transmis sindicalistilor ca negocierile pe legea unitara de salarizare vor continua in cadrul unei comisii ce va fi infiintata in acest sens.

Peste 800.000 de salariati din administratia publica, sanatate si invatamant si-au incetat, luni, activitatea, astfel incat copiii nu merg la scoala, spitalele nu fac internari decat in regim de urgenta, iar vamile, ghiseele caselor de pensii ori ale primariilor sunt inchise.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri