Primul-ministru italian Silvio Berlusconi l-a asigurat pe premierul Calin Popescu Tariceanu de sprijinul Italiei in procesul de integrare europeana a Romaniei si s-a declarat "invidios" pentru faptul ca autoritatile de la Bucuresti au aplicat cota unica de impozitare de 16%, transmite Mediafax. Premierul italian a calificat cota unica drept un act de mare curaj, care a condus la majorarea veniturilor bugetare. "Sper ca Italia sa urmeze acest exemplu, dar nu prea cred ca voi reusi sa imi conving partenerii", a spus Berlusconi.


Decont in natura


Aflat in vizita oficiala in Italia, premierul Tariceanu a fost primit, ieri, de omologul sau italian Silvio Berlusconi, pentru o discutie ale carei principale subiecte au fost integrarea europeana a Romaniei si modalitatile de dezvoltare a relatiilor economice dintre cele doua tari. "Nu i-am spus inca premierului Tariceanu, dar intentionez ca, la 1 ianuarie 2007, cand Romania va adera la UE, sa ii prezint un decont, deoarece in toata aceasta perioada am fost un avocat al intereselor romanesti. Premierul Tariceanu va trebui sa imi prezinte in schimb o fata foarte frumoasa din Romania si iata, de altfel, un motiv in plus sa nu mai amanam acest lucru pana in 2007. Simtim Romania ca o tara aproape de noi datorita trecutului comun si a asemanarii celor doua limbi", a spus Berlusconi. Seful Executivului de la Bucuresti i-a explicat omologului sau italian, in italiana, ca Romania ofera oportunitati importante pentru afaceri, fiind a doua tara ca suprafata din randul noilor state membre ale UE si ca in 2005 va fi inregistrata o crestere economica de 5,5 - 6 % din PIB. El i-a prezentat si avantajele cotei unice de impozitare, introdusa la inceputul anului. Intrebat insa care este motivul pentru care grupul sau de firme media nu este prezent in Romania, in conditiile in care apreciaza situatia mediului de afaceri reglementat de autoritatile de la Bucuresti, Berlusconi a spus ca nu stie sa raspunda la aceasta intrebare, deoarece in ultimii 12 ani s-a ocupat exclusiv de problemele politice si economice ale Italiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri