Ministerul agriculturii i-ar putea despabugi pe proprietarii de teren care au fost afectati de seceta in 20009.
Institutia a primit cereri pentru declararea starii de calamitate si acordarea de despagubiri pentru 1,3 milioane de hectare asigurate, din totalul de 2,6 hectare afectate de seceta de la inceputul anului.

Cele mai mari suprafate afectate de seceta sunt in judetele Calarasi, Galati, Vaslui, Constanta, Buzau, Teleorman, Arasi Vrancea, potrivit NewsIn.

Cele mai grav afectate de seceta sunt culturile de grau, secara si triticale.

La culturile de porumb si sorg, din cele 601.622 hectare sunt asigurate 113.121 hectare, iar pe segmentul de rapita 212.567 hectare vor putea primi despagubiri din cele 241.505 hectare afectate de seceta.

"In urma analizarii situatiilor primite de la Directiile pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala judetene, ministerul a transmis spre informare guvernului nota privind declararea starii de calamitate si acordarea de despagubiri pentru suprafetele afectate de seceta, in vederea stabilirii sursei de finantare pentru despagubirea producatorilor agricoli", arata datele ministerului.

Productia de grau din acest an se ridica la circa 5,2 milioane de tone, fata de 2008 cand s-a obtinut o productie de grau, secara si triticale de 7,3 milioane tone, cu circa 28% mai mult.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri