Cluj-Napoca ar putea primi, in premiera pentru un municipiu din Romania, un rating din partea agentiei Moody's, au anuntat, joi, primarul Sorin Apostu si managerul general pentru Europa Centrala al Moody's, Petr Vinš, transmite NewsIn.
Vinš a precizat ca, daca se va semna un contract cu municipalitatea, Cluj-Napoca va fi primul oras din tara care va avea rating. “Am venit la Cluj-Napoca pentru ca este unul din cele mai mari orase din Romania, e vizibil, deci l-am avut pe radarul nostru sa facem afaceri, sa abordam clienti noi. Din partea Moody's va fi primul oras din Romania care va primi rating, daca totul va merge bine, pentru ca azi am avut o intalnire standard de afaceri, nu avem nimic semnat”, a mai spus managerul general pe Europa Centrala al Moody's, adaugand ca firma nu lucreaza gratuit iar daca va fi realizat, studiul va fi pus la dispozitia Primariei Cluj-Napoca contra cost.

Procedeul standard de a realiza rating-ul este de 2-3 luni, iar municipalitatea va fi nevoita sa raspunda la un chestionar si sa puna la dispozitia agentiei anumite documente. Petr Vinš a mai spus ca a avea un rating inseamna pentru o municipalitate transparenta la finantarea din partea bancilor si un grad mai inalt de atractivitate pentru potentiali investitori. In experienta lui Vinš investitorii au un interes mai scazut cu 30% fata de localitati sau tari care nu au rating.

Un protocol in sensul colaborarii dintre Executivul Primariei Cluj-Napoca si Moody's va fi semnat saptamana viitoare, potrivit lui Sorin Apostu.

“Agentia a mai facut rating pentru alte orase europene, cum ar fi Zagreb-ul sau Budapesta. Chestionarul la care trebuie sa raspundem contine intrebari despre mediul inconjurator, mana de lucru, pozitia financiara si performanta in invenstitii, profilul debitelor, mod de management si transparenta manageriala si fundamente economice. Dureaza 90 de zile, 30 de zile sa raspundem la chestionarele, 60 de zile verificarea raspunsurilor din chestionar. Dorinta agentiei Moody's e sa aiba acceptul municipalitatii. Acesta rating nu poate fi facut fara acordul municipalitatii, la anumite capitole”, a precizat Apostu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri