Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) va disponibiliza anul viitor 300 de angajati, cei mai multi din activitatea de subteran, urmand ca pana in 2012 sa disponibilizeze alti 500 de mineri, a declarat directorul general al societatii, Daniel Burlan.
"Programul de restructurare al societatii presupune disponibilizarea a 800 de angajati, pana in 2012: 300 de angajati anul viitor, 200 in 2011 si alti 300 de angajati in 2012. Cei mai multi dintre ei lucreaza in subteran. Pentru cei 300 care ar urma sa fie disponibilizati in 2010 asteptam o Hotarare de Guvern care sa fie emisa pana in luna martie", a spus Daniel Burlan, citat de NewsIn.

Directorul general al SNLO a mai spus ca persoanele disponibilizate vor primi fiecare o suma fixa de 29.000 lei.
"Intre cei care vor fi disponibilizati, pot intra de exemplu, cei care au varsta de 43 de ani si 18 ani de activitate in subteran", a precizat Daniel Burlan, care a mentionat faptul ca minerii ies la pensie la 45 de ani, cu conditia sa fii lucrat in subteran 20 de ani.

De asemenea, alti 600 de mineri ai SNLO au fost disponilibizati in acest an.

In acest an, angajatii SNLO s-au aflat de doua ori in somaj tehnic: intre 15 iunie-15 iulie, 1.000 mineri au intrat in somaj tehnic, iar intre 15 august si 15 septembrie, peste 80% din angajatii societatii.
In prezent, SNLO are circa 9.000 angajati.

SNLO a inregistrat in 2008 pierderi de 8-10 milioane lei, din cauza scaderii cererii de productie cu un milion de tone carbune, dupa cum declara agentiei NewsIn directorul general al companiei, Daniel Burlan, in luna martie.

Daca in 2007, SNLO a avut o productie de 18,9 milioane tone carbune, din care a vandut aproape toata cantitatea (adica 18,7 milioane tone carbune), in 2008, compania a inregistrat o productie de 18 milioane tone carbune, din care a vandut 17,8 milioane tone carbune, a spus atunci Daniel Burlan.

SNLO se afla in subordinea Ministerului Economiei si are ca obiect principal de activitate extragerea si comercializarea lignitului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri