Primaria Sibiu va accesa un imprumut de peste 20 milioane euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pana in 2011, bani care vor fi investiti in infrastructura, prima transa de 11,5 milioane euro urmand sa vina la inceputul anului 2010, a anuntat primarul Klaus Johannis.
Acesti bani vor fi folositi pentru investitiile in infrastructura orasului si nu vor afecta stabilitatea financiara a Primariei, a precizat, joi, intr-o conferinta de presa, primarul Klaus Johannis, informeaza NewsIn.

“In prima etapa vom lua 11,5 milioane de euro, iar apoi tot cam atat. Practic, noi am putea lua toti acesti bani anul viitor, pentru ca situatia financiara ne permite, dar nu vom putea executa atatea lucrari intr-un singur an”, a spus Johannis.

In privinta gradului de indatorare a municipalitatii dupa accesarea creditului BERD, Johannis a explicat ca, in anul de maxima indatorare, procentul va fi de 18,9. “Primaria Sibiu are o situatie financiara foarte stabila. Gradul de indatorare maxim va fi de 25% (n.r.- legea prevede un grad maxim de indatorare de 30%), dar in 2010 am negociat cu BERD renuntarea la garantia de 10 milioane euro pentru lucrari, astfel ca, in anul de maxima indatorare, procentul va fi de 18,9%”. In privinta conditiilor de acordare a banilor, Johannis sustine ca a negociat "conditii foarte bune".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri