Salariile bugetarilor vor fi mai mici in lunile care urmeaza, chiar daca nu se aplica legea care obliga la 10 zile fara plata, pentru ca exista o OUG ce obliga ordonatorii principali de credite sa se incadreze in cheltuielile stabilite in buget, a declarat Bogdan Hossu.
"Cheltuielile cu salariile de la stat vor fi oricum reduse, cu sau fara acea lege ce isi propunea diminuarea cheltuielilor de personal in medie cu 15,5% lunar, amanata de Curtea Constitutionala pana in luna decembrie, intrucat este in vigoare o ordonanta de urgenta ce obliga ordonatorii principali de credite (ministerele si alte autoritati ale statului, n.r.) sa se incadreze in bugetul stabilit de Guvern. Stiu ca deja au avut loc discutii cu sindicatele la Ministerul Administratiei si Internelor, spre exemplu, unde s-au propus mai multe variante de reducere a cheltuielilor", a precizat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, citat de NewsIn.

Liderul sindical a adaugat ca reducerea cheltuielilor cu salariile bugetare poate fi convenita, "punctual", in urma discutiilor dintre sindicate si autoritatile publice.

Pe de alta parte, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Gheorghe Gherghina a declarat pentru NewsIn ca reprezentantii Finantelor analizeaza posibilitatea blocarii totale a angajarilor la stat in urmatoarea perioada, pentru a face economii la buget.

CCR a amanat, miercuri, pentru 9 decembrie, discutiile pe sesizarile privind Legea educatiei, Legea salarizarii unice si Legea privind reorganizarea unor institutii si autoritati publice, pe care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea in septembrie.
Ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, declara miercuri ca "imposibilitatea aplicarii masurii privind cele 10 zile de concediu fara plata in sectorul bugetar produce un risc pentru respectarea tintei de deficit bugetar, dar Ministerul Finantelor Publice are in vedere compensarea celor 1,6 miliarde lei".

Actul normativ la care face referire Bogdan Hossu este OUG nr. 35/2009, ce prevede la articolul 20 ca "ordonatorii principali de credite au obligatia de a se incadra in limitele de cheltuieli cu personalul, asa cum sunt acestea prevazute in legea bugetara anuala, iar in cazul in care prevederile prezentei ordonante de urgenta nu sunt suficiente pentru incadrarea in limitele de cheltuieli cu personalul, aprobate, fiecare ordonator principal de credite are obligatia ca in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta sa ia toate masurile necesare pentru incadrarea in limita cheltuielilor de personal aprobate in conditiile legii".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri