Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), institutie aflata in subordinea Ministerului Educatiei, a inceput evaluarea a 17 universitati din tara, finalizarea procesului fiind estimata in primul trimestru al anului viitor.
Agentia a evaluat pana la sfarsitul lunii iulie 16 universitati, ca parte a unui proiect de 18,3 milioane de lei ( 4,3 milioane de euro), finantat din fonduri europene.

La finalul proiectului, care se va desfasura pana in 2011, agentia isi propune sa evalueze 45 de universitati din toata tara.

“Proiectul, care a inceput in toamna anului trecut, are o durata de trei ani, iar pentru fiecare an de desfasurare, Uniunea Europeana aloca o anumita suma, pe care noi trebuie sa o cheltuim”, spune Mihai Floroiu, director de comunicare ARACIS.

Agentia va evalua, incepand cu al doilea trimestru din 2010, celelalte 12 universitati.

Rezultatele evaluarilor urmeaza sa fie inglobate in cadrul unei baze de date a carei tinta finala va fi furnizarea de informatii despre calitatea programelor de invatamant.

“Pana in prezent, am reusit sa realizam conceptul pe baza caruia va fi realizata baza de date, urmand ca pana la finalul proiectului, aceasta sa devina operationala din toate punctele de vedere”, subliniaza Floroiu.

Proiectul presupune si formarea unui numar de 650 de evaluatori, atat externi, cati si interni. Pana in prezent au fost formati 150 de evaluatori, atat interni, cat si externi.

In Romania sunt peste 50 de institutii de invatamant superior de stat si circa 25 de institutii de invatamant superior particular acreditate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri