Principalele obiective ale Parteneriatului pentru Timisoara semnat, marti, de primarul Gheorghe Ciuhandu, de liderii PSD si PNL, Mircea Geoana si Crin Antonescu, si primarul Sibiului, Klaus Johannis, sunt descentralizarea economica si depolitizarea administratiei, scrie 9AM.
Potrivit documentului semnat, la 20 de ani de la momentul in care la Timisoara a izbucnit Revolutia care a adus libertatea, "sperantele si aspiratiile celor mai multi dintre timisoreni au fost risipite intr-o tranzitie fara sfarsit". "Astazi, la 20 de ani de la inceputul Revolutiei, Romania este o tara fara un guvern legitim, macinata de conflicte artificiale, o tara in prag de colaps economic", se afirma in document.

In Parteneriatul pentru Timisoara se mai sustine ca municipiul de pe Bega ar fost vitregit in ceea ce priveste alocarea de fonduri pentru investitii majore, in favoarea "unor comunitati conduse de personaje obediente puterii centrale", motiv pentru care a si fost semnat acest protocol.

"Timisoara, considerata pe buna dreptate un model din punct de vedere administrativ, economic, social si cultural pentru orasele Romaniei, recunoscuta ca pol national de crestere in documentele oficiale ale statului roman, este vitregita in favoarea unor comunitati conduse de personaje obediente puterii centrale, membre ale grupurilor de interese care graviteaza in jurul presedintelui Traian Basescu si al guvernului PD-L, La 20 de ani de la inceputul Revolutiei, timisorenii constata ca orasul lor este mereu pe ultimul loc in ceea ce priveste interesul puterii centrale, alocarea de resurse pentru proiecte majore si sustinerea proiectelor de interes municipal", se mai sustine in protocol, transmite NewsIn.

Semnatarii documentului se angajeaza sa "implineasca aspiratiile timisorenilor, readucand Timisoara acolo unde ii este locul castigat prin sacrificiu, prin munca, printr-o administratie corecta si eficienta, dedicata interesului public".

Conform documentului, cele trei principii si obiectivele care stau la baza Parteneriatului pentru Timisoara sunt: descentralizarea economica si financiara; depolitizarea administratiei publice; sustinerea tuturor proiectelor de importanta majora ale municipiului Timisoara.

"Pentru indeplinirea obiectivelor din Parteneriatului pentru Timisoara semnatarii hotarasc urmatoarele: 1.sustinerea lui Mircea Geoana in turul II al alegerilor prezidentiale; 2. Crearea unei majoritati stabile pentru sustinerea unui guvern condus de Klaus Iohannis", se mai arata in documentul semnat de cei doi presedinti de partide si de cei doi primari.

La Timisoara, a fost semnat, marti, si Acordul dintre PNTCD si PSD pentru reconciliere nationala, un acord "pentru iesirea Romanie din criza".

Potrivit documentului, PNTCD saluta pozitia lui Geoana de reorientare doctrinara a PSD, care conduce PSD-ul catre o social-democratie de tip occidental, compatibila cu doctrina crestin-democrata a PNTCD. In acord se afirma ca reconcilierea se bazeza pe adevar si morala crestina, ca vinovatia nomenclaturii comuniste si a celor din aparatul represiv trebuie recunoscuta si condamnata public si ca pentru reconcilerea nationala este necesara o exprimare a caintei din partea celor care au gresit si a iertarii din partea celor care au suferit.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri