Intarzierile mari in formarea unui nou guvern sau alegerile anticipate constituie riscuri importante, considera analistii grupului Citi, care apreciaza insa ca probabilitatea pentru cele din urma este mica, avand in vedere ca nu exista suficiente motive pentru marile partide sa recurga la acestea.
"Credem ca intarzierile mari in formarea unui nou guvern sau alegerile anticipate sunt riscuri importante. In privinta celor din urma, credem ca probabilitatea este scazuta, avand in vedere lipsa de motive importante pentru ca marile partide sa recurga la alegeri anticipate. Relatia PDS-PNL fata de PDL va juca un rol crucial in construirea contextului politic in Romania pe termen apropiat", spun economistii de la Citi.

Pe de alta parte, analistii mizeaza pe un scenariu de baza care ia in calcul un context politic mai stabil de la inceputul anului viitor.

"Revenirea la normalitate in plan politic este un factor determinant pentru implementarea credibila a programului cu FMI si UE, care va promova disciplina fiscala si va facilita realizarea reformelor structurale necesare in Romania", mai arata raportul Citi.

Analistii subliniaza ca, "indiferent de structura noului guvern, investitorii vor monitoriza atent daca evolutia factorilor politici duce sau nu la intarzieri inacceptabile in efectuarea reformelor in plan fiscal".

"Pe masura ce deficitul bugetar merge catre 8% din PIB, toleranta pietei la derapaje fiscale sau la noi intarzieri in acordul cu FMI este probabil limitata. Consideram insa ca exista, cel mai probabil, un consens in linii mari intre principalele partide privind bugetul pe 2010 si celelalte masuri prevazute in program", raportul publicat de analistii Citi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri