Birourile Permanente reunite iau in discutie astazi o scrisoare a presedintelui Traian Basescu in care acesta propune conducerii Parlamentului un program accelerat de investire a noului Guvern si adoptare a bugetului de stat pe 2010.
Scrisoarea obtinuta de NewsIn prevede ca votul de investire a Guvernului de catre Parlament sa aiba loc pana pe 23 decembrie, iar in perioada 28-29 decembrie sa fie depus bugetul de stat pe anu 2010 in Parlament.

Pana pe 16 ianuarie sa fie dezbatut si aprobat bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, iar in perioada 16-19 ianuarie acestea sa fie publicate in Monitorul Oficial si sa fie invitate echipele de evaluare ale Uniunii Europene, Bancii Mondiale si FMI, propune seful statului.

De asemenea, in scrisoare se mai precizeaza ca in perioada 20-27 ianuarie ar urma sa aiba loc vizita delegatiilor de evaluare, iar intre 12 si 15 februarie bordul FMI sa aprobe urmatoarele transe pentru Romania.

"Cunosc ca Parlamentul are independenta de a-si stabili propriul program de functionare, insa doresc sa va aduc la cunostinta ca daca acest calendar ar fi respectat, FMI ar putea realiza vizita de evaluare intre 20 si 27 ianuarie, astfel incat intre 12 si 15 februarie 2010 bordul FMI sa se intruneasca si sa aprobe urmatoarele transe de imprumut pentru Romania. In cazul in care institutiile statului nu vor respecta acest calendar, Romania va fi in situatia de a nu primi la termen finantarea din partea organismelor internationale", mai precizeaza Basescu in scrisoare.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat la 17 decembrie ca a fost sunat de presedintele Traian Basescu pentru a discuta despre procedurile parlamentare pentru adoptarea rapida a bugetului pe 2010, in paralel primind si o scrisoare in acest sens, la Senat.
"Am avut azi si o conversatie telefonica cu dl Basescu, si o scrisoare pe care am primit-o cu privire la aprobarea bugetului intr-un calendar accelerat, ceea ce intr-adevar este necesar pentru tara pentru a obtine transele de la Fondul Monetar si de la Comisia europeana in perspectiva. Sub nicio forma nu vom accepta alocarea discretionara a resurselor catre primariile portocalii si eventual unguresti (sic!)", a spus Geoana.

Geoana a spus ca seful statului, cel care a initiat convorbirea, a dorit sa ii comunice problemele legate de procedurile parlamentare privind adoptarea bugetului pe 2010, "inainte de trimiterea unei scrisori usor imperative". "E un calendar destul de strans. Voi discuta cu colegii mei, inclusiv cu parlamentarii nostri daca acest lucru este posibil din punct de vedere practic", a spus Geoana.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri