Imbunatatirea mediului de afaceri, efectele introducerii cotei unice de impozitare si atitudinea pozitiva a partenerilor straini fata de Romania au condus la cresterea fluxului investitional cu 21,9% in primele luni ale anului 2005, comparativ cu perioada similara a anului precedent, a declarat Florin Ioan Rosu, consilier personal al ministrului de stat George Copos.
In Romania au intrat in primele sapte luni din acest an investitii straine directe in valoare 1, 8 miliarde euro, a spus Rosu. Suma este cu peste 320 milioane euro mai mare fata de investitiile de 1,4 miliarde euro, realizate in perioada similiara a anului 2004. Florin Rosu a remarcat si faptul ca anul trecut, jumatate din volumul investitiilor straine directe in sud - estul Europei, au fost realizate in Romania. Structura pe domenii de activitate a valorii capitalului subscris de societati comerciale cu participare straina la capital, ilustreaza in continuare preferinta investitorilor straini pentru industrie (54,5%), servicii profesionale (19,7%), comert cu ridicata (7,4%), comert cu amanuntul (7,2%), transporturi (7%), turism (1,7%), constructii (1,6%) si agricultura (0,9%). Austria este tara cu cele mai mari invetitii in Romania, potrivit statisticilor oficiale, urmata de Olanda, Franta, Germania si Italia. Asa cum reiese din structura pe domenii de activitate a investitiilor directe cu impact semnificativ in economie, predomina domeniile cu valoare adaugata mare: telecomunicatiile (1,012 miliarde USD - 24,96% din totalul investitiilor), serviciile (537 milioane USD - 13,25%), comertul (470 milioane USD - 11,6%), industria energetica (431 milioane USD - 10,63%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri