Rezervele valutare ale Romaniei administrate de Banca Nationala a Romaniei au scazut in luna decembrie cu 434 milioane euro (1,5%), ajungand la 28,303 miliarde euro, fata de 28,737 miliarde euro cat erau la finalul lunii noiembrie, pe fondul modificarii rezervelor minime in valuta, potrivit datelor publicate de BNR. Aceasta este prima scadere dupa cinci luni consecutive de crestere la niveluri istorice.
In luna decembrie au existat intrari de 2,761 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, incasari in contul Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile s-au ridicat la 3,195 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.

Rezerva de aur a Romaniei s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 2,556 miliarde euro, potrivit unui comunicat publicat de Banca Nationala a Romaniei.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 decembrie 2009 au fost de 30,859 miliarde euro, fata de 31,334 miliarde euro la 30 noiembrie 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri