Bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pe anul 2010 a fost avizat, cu 33 de voturi pro, doua voturi impotriva si o abtinere de catre comisiile reunite pentru agricultura, cu amendamentul ce aduce o majorare de 2,1 miliarde lei.
Membrii comisiilor reunite pentru agricultura au solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) cu 2,1 miliarde lei destinate in special acordarii ajutoarelor de stat.

"Nu putem vota acest buget decat cu amendamentul propus, adica cu o majorare de 2,1 miliarde lei, necesara in principal pentru a permite negocierea inlocuirii ajutoarelor de stat ce nu mai pot fi acordate din acest an", a declarat Victor Surdu, membru in Comisia pentru agricultura.

Atat membrii Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si servicii specifice din cadrul Camerei Deputatilor, cat si membrii Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura si Dezvoltare Rurala au sustinut aceasta majorare.

Ministrul agriculturii Mihail Dumitru a declarat ca potrivit proiectului de buget al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru 2010 suma totala propusa este de 9,087 miliarde lei, respectiv 1,69% din PIB, din care 5,43 miliarde lei reprezinta fonduri din bugetul de stat restul fiind asigurat din resurse externe.

Din total, circa 2 miliarde de lei sunt destinate pentru acordarea ajutoarelor de stat, insa 1,8 miliarde lei reprezinta sume restante pentru anul 2009.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri