Autoritatile iesene organizeaza astazi o serie de manifestari dedicate implinirii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Romane, printre invitati fiind seful statului, Traian Basescu, presedintele Senatului, Mircea Geoana si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, informeaza 9AM.
In jurul orei 12.00, Garda de Onoare va defila pe strazile centrale din imediata apropiere a Pietii Unirii si, ulterior, va fi intonata Hora Unirii si va avea loc Hora populara.

Manifestarile in Piata Unirii vor continua cu un moment folcloric, in timp ce Traian Basescu si alte oficialitati se vor deplasa la Biserica "Trei Ierarhi" pentru a asista la slujba si ceremonialul depunerii de coroane la mormantul lui Al.I.Cuza.

Seful statului va pleca din Iasi in jurul orei 13.00, el fiind asteptat si la manifestarile de la Focsani dedicate Unirii Principatelor.

In cea de-a doua parte a zilei, manifestarile de la Iasi vor continua cu parada costumelor de epoca, pe traseul Piata Unirii - Palatul Culturii. In jurul orei 18.00, va avea loc ceremonialul militar al Retragerii cu Torte, moment urmat de un nou recital folcloric.

Manifestarile de la Iasi se vor incheia cu un eveniment organizat de primarie, intitulat "Seara Unirii", la Palatul Roznovanu, unde vor fi prezentate mai multe piese unice de la Muzeul Unirii si Muzeul de Stiinte Naturale, va avea loc un concert al Corului Filarmonicii Moldova Iasi, iar actorii Daniel Busuioc, Radu Ghilas si Elena Zmuncila vor interpreta Discursul lui Kogalniceanu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri