Presedintele ANRE, Petru Lificiu, a declarat, la Realitatea TV, ca pretul gazelor naturale nu va creste la consumatorul final in T1 2010, precizand ca are certitudinea ca nu va exista o majorare nici in aprilie, strategia ANRE fiind mentinerea pretului la gazele naturale pe 2010.
"Eu pot sa va spun ca nu va creste factura la consumatorul final nici in ianuarie, nici in februarie, nici in martie. Continuam sa analizam, iar dupa rezultatele din acest moment, consider ca operatorii pot suporta costurile la investitiile si cheltuielile pe care le au cu aceste preturi stabilite de ANRE. (...) Dorinta si stategia ANRE-ului, asa cum a prezentat-o si primul-ministru, este de a mentine pretul la gazele naturale pe 2010. Eu am certitudinea ca nu vom creste preturile nici din aprilie, dar nu putem spune nimic pentru ca uitati-va, situatiile exceptionale, de criza, de temperaturi foarte scazute, pot genera consum suplimentar", a declarat Lificiu.

Presedintele ANRE a precizat ca marti a analizat toate consumurile si a vorbit cu fiecare operator in parte.

" Astazi (marti - n.r.), impreuna cu dispeceratul general de echilibrare de gaz, am analizat consumurile din ultima perioada si am constatat ca ne putem incadra. Comisia Nationala pentru situatii de urgenta din care fac si eu parte a luat hotararea de a declara aceasta situatie de urgenta, astfel incat sa putem asigura securitatea sistemului de alimentare cu gaze", a mai spus Lificiu, potrivit NewsIn.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a declarat situatie de urgenta, incepand de luni, ora 14.15, din cauza dificultatilor semnalate in alimentarea cu gaze a consumatorilor, urmand ca furnizarea de gaze naturale sa fie oprita pentru consumatorii intreruptibili. Cei mai mari consumatori ce au statut intreruptibil sunt Azomures, InterAgro si Electrocentrale Bucuresti.

Secretarul de stat din minister, Tudor Serban, a declarat, luni seara, pentru Agentia NewsIn, ca reprezentantii Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri vor discuta marti cu cele doua companii care importa gaze pentru Romania de la Gazprom, Wintershall si Conef, majorarea cantitatii de gaze importate.

De asemenea, Transgaz a decis, marti, suplimentarea cantitatii de gaze naturale importate din Rusia cu un milion de metri cubi, ajungandu-se astfel la aproximativ 10 milioane metri cubi de gaze, in conditiile in care consumul a crescut cu aproape 19% fata de cel din urma cu doua saptamani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri