Analiza fostului economist-sef al FMI, Kenneth Rogoff, conform careia Romania va intra in incapacitate de plata indiferent daca va continua sau nu acordul cu Fondul Monetar International (FMI), a fost una "pripita", considera reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Nu stiu ce analiza a avut, dar lucrul important este ca ajustarea contului curent a avut loc, rezervele sunt de 29 miliarde euro, politica fiscala este una de consolidare, surse de finantare (de la institutii financiare internationale, n.r.), reducerea dobanzii are loc gradual si constant, acestea sunt elemente care ma fac sa cred ca analiza a fost pripita", a afirmat Tanasescu.

De asemenea, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a apreciat ca Romania dispune de suficiente resurse financiare in 2010 pentru a avea stabilitate.

"Nu avem nicio problema cu plata pensiilor, salariilor, platile externe in momentul de fata. Suntem echilibrati pe trezorerie, iar luand in calcul transele din imprumut, suntem in situatia de a fi stabili in 2010", a spus Vladescu, citat de NewsIn.

Fostul economist-sef al FMI, Kenneth Rogoff, a declarat la forumul economic de la Davos ca Romania risca in continuare sa intre in incapacitate de plata, in ciuda acordului cu FMI, potrivit Realitatea.net, care citeaza ziarul austriac Der Standard. Profesorul de la Harvard sustine ca multe state din Europa sunt inca in pericol, din punct de vedere economic.

Pe aceeasi lista cu Romania mai apar Ucraina, Letonia, Ungaria si Grecia. Economistul spune ca si Irlanda, si Portugalia ar putea avea probleme.

Rogoff sustine ca FMI a cumparat timp pentru aceste tari, dar crede ca nu toate vor reusi sa-si rezolve problemele, pentru ca unele dintre ele au acumulat deficite intolerabil de mari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri