Numarul locurilor de munca vacante oferite de companiile din Romania pana pe 4 februarie a urcat cu peste 500, pana la 7.482, iar cele mai multe oferte de munca sunt in Bucuresti si Cluj.
Pentru saptamana anterioara erau 6.938 locuri de munca disponibile, in crestere cu peste 1.100 fata de perioada precedenta de raportare, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), potrivit NewsIn.

Cele mai multe slujbe oferite pana pe 4 februarie sunt pentru municipiul Bucuresti (571), urmat de judetele Cluj (479) si Calarasi (349), iar cele mai putine locuri libere sunt in judetul Ilfov (10).

Persoanele cu studii superioare au disponibile 648 de locuri de munca, cele mai multe fiind pentru consilieri financiari-bancari (223), ingineri si subingineri (118), asistenti medicali generalisti (42).

Pentru persoanele cu studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 6.834 de locuri de munca, cele mai multe fiind pentru confectioner-asamblori de articole din textile (980), muncitori necalificati in industria confectiilor (683), operatori confectioneri din industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (456), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (289) si soferi de autoturisme si camionete (247).

In decembrie, numarul somerilor a crescut cu 26.260 fata de luna precedenta, pana la 709.383, nivel neatins din aprilie 2003, ce corespunde unei rate a somajului de 7,8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri