Premierul Emil Boc spune ca 72,5% dintre firmele care si-au incetat activitatea in 2009 aveau cifra de afaceri zero sau nu depusesera bilantul, in replica la acuzatiile fostului prim-ministru liberal, potrivit caruia introducerea impozitului minim a falimentat 100.000 de firme anul trecut.
"Asta inseamna ca impozitul minim i-a pus in situatia sa aleaga: mai merg in continuare pe cifra de afaceri zero si le utilizeaza (firmele n.r.) pentru tranzactii de tot felul, sau intra in activitate si isi continua demersurile", a declarat Boc in Camera Deputatilor, unde a prezentat prioritatile legislative ale Guvernului, potrivit NewsIn.

Fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu a catalogat discursul lui Emil Boc din Parlament drept "un simplu exercitiu retoric" si a criticat "lipsa masurilor concrete de combatere a crizei".

Tariceanu a apreciat ca s-ar putea intampla "o adevarata tragedie" daca impozitul forfetar, care urmeaza sa fie aplicat in locul celui minim din acest an, va avea aceleasi efecte. "Cu impozitul minim ati ingropat 100.000 firme. Probabil vreti sa aveti aceeasi performanta", a spus liberalul.

Impozitul minim a fost introdus de la 1 mai 2009.

Aproape 76% din cele 93.542 de firme care si-au inchis activitatea sau au fost dizolvate in primul semestru al anului trecut nu au avut sau nu au declarat ca au activitate la momentul inchiderii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri