Pentru cele sapte programe operationale au fost depuse, pana la sfarsitul lunii ianuarie, peste 15.000 de proiecte, cu o valoare de 30,76 miliarde de euro, iar dintre acestea au fost aprobate aproape 4.000 pana la aceeasi data, potrivit unui comunicat remis de Guvern.
Comparativ cu situatia de la 31 decembrie 2009, numarul proiectelor depuse a crescut cu 422, iar valoarea acestora cu aproximativ 703 milioane de euro.

Dintre proiectele depuse au fost aprobate 3.910 pana la finalul lui ianuarie cu o valoare totala de 8,61 miliarde de euro, numarul acestora crescand intr-un an cu 22, iar valoarea acestora cu aproximativ 71 milioane euro. Pana la aceeasi data au fost semnate 2.263 contracte de finantare cu beneficiarii, cu o valoare eligibila totala de 4,25 miliarde de euro, din care fondurile UE reprezinta 3,4 miliarde de euro. In intervalul decembrie 2009 - ianuarie 2010, numarul contractelor semnate a crescut cu 39, iar valoarea eligibila a acestora cu 347 milioane de euro, potrivit NewsIn.

Platile totale catre beneficiari - reprezentand prefinantari si rambursari (cu exceptia rambursarii de TVA) -, sunt de 635 de milioane de euro. In luna ianuarie 2010 s-au facut plati catre beneficiari in valoare de 36,61 milioane de euro.

Datele au fost prezentate in cadrul sedintei comitetului interministerial pentru absorbtia fondurilor comunitare, care a avut loc marti la Palatul Victoria.

In sedinta s-a analizat si activitatea unor institutii implicate in derularea fondurilor europene, iar premierul le-a cerut ministrilor sa gaseasca solutii pentru rezolvarea deficitului de personal din institutiile implicate in derularea fondurilor europene.

Emil Boc a mai dispus organizarea unei intalniri cu reprezentantii firmelor care ofera consultanta pentru atragerea de fonduri europene, pentru a cunoaste problemele pe care le intampina acestia in accesarea fondurilor europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri