Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Adrian Radulescu, a declarat ca masura impozitarii terenurilor agricole necultivate ar putea deveni operationala in circa doua sau trei luni, fiind o propunere a asociatiilor de producatori agricoli.
"Este o propunere venita din partea asociatiilor de producatori, deoarece aceste terenuri necultivate sunt o sursa continua de daunatori care ataca culturile bune. Cine are terenuri ar trebui sa le cultive sau sa le vanda, sa le concesioneze sau sa le arendeze, nu trebuie sa le tina doar pentru ca nu cer de mancare. Sunt terenuri paguboase care afecteaza solul si trebuie facut ceva in aceasta privinta", a spus Adrian Radulescu, citat de NewsIn.

Potrivit reprezentantului Ministerului Agriculturii, aceasta propunere face parte dintr-un set de masuri destinate reducerii evaziunii fiscale din agricultura, ce ar putea fi aplicate peste circa doua sau trei luni.

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca persoanele care au terenuri agricole necultivate ar trebui sa plateasca impozite, precizand insa ca nu a purtat inca discutii cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pe aceasta tema.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri