Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca alocatiile pentru copii nu vor mai fi acordate nediscriminat, ci in functie de veniturile parintilor. In conformitate cu plafoanele privind veniturile pe familie ce vor fi restabilite, este posibil ca numai unii copii sa beneficieze de alocatie.
“Nu este corect ca o familie care castiga 200.000 euro, de exemplu, sa primeasca aceeasi alocatie de la stat. Nu vor mai primi toti copiii alocatia de 42 lei, ci doar de la un anumit plafon in jos", sustine Mihai Seitan (foto).

Secretarul de stat in Ministerul Muncii Mariana Nedelcu a precizat ca ministerul lucreaza la un act normativ privind comasarea alocatiilor standard, complementare si monoparentale intr-o alocatie unica, acordata in functie de veniturile per familie.

Actul normativ este inca in lucru, astfel incat, la acest moment, nu se poate estima numarul de copii care vor primi alocatie, dupa aplicarea plafonului castigului salarial pe familie.

“Este foarte posibil ca unii copii sa nu mai beneficieze de alocatie, insa nu am facut calcule cu privire la numarul acestora”, a mai spus Nedelcu.

Alocatia unica ar urma sa fie acordata copiilor de la 0 la 18 ani, din familii cu venit mai mic decat limita impusa.

In prezent, 3,9 milioane de copii beneficiaza de una dintre alocatiile standard, complementara sau monoparentala. Dintre acestia, aproape 600.000 de familii primesc alocatii complementare, in timp ce alocatiile monoparentale sunt acordate pentru 201.000 de familii.

Alocatia standard este cuantificata la 42 de lei, in timp ce alocatiile complementare si cele monoparentale variaza in functie de numarul de copii, intre 50 -70 de lei, respectiv 70-90 de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri