Statul poate recupera sigur 2 milioane euro din paguba de 259 milioane euro creata prin incasarea unor sporuri ilegale de catre bugetari, pentru cazurile in care au fost date sentinte judecatoresti definitive, a declarat secretarul de stat in MFP, Gheorghe Gherghina.
"Raportul Curtii de Conturi facea referire la recupererea intregii sume care a fost castigata prin acordarea ilegala a unor sporuri. Curtea a considerat ca urmeaza sa fie recuperate 259 milioane euro, insa noi am luat in calcul ca sume sigure ce pot fi recuperate echivalentul a 2 milioane euro. Este vorba despre acele cazuri in care fie deciziile au trecut de toate instantele, fie nu au fost atacate", a precizat Gherghina, citat de NewsIn.

Secretraul de stat in Ministerului Finantelor Publice (MFP) a explicat ca in cazul celorlalte procese aflate pe rol este posibil ca instantele sa nu dea castig de cauza statului.

El a adaugat ca sporurile incasate ilegal in ultimii doi ani de angajatii de la stat nu au fost luate in considerare la aplicarea legii salarizarii unitare "si de aici au aparut tot felul de interpretari, cum ca le-ar fi scazut salariile (bugetarilor, n.r.) prin aplicarea acestei legi".

"Tin sa precizez ca diferenta dintre 235.000 de persoane luate in calcul de Curtea de Conturi in raportul sau si cifrele anuntate de noi astazi se bazeaza pe cercetarile noastre de la sfarsitul anului 2009 din care a reiesit ca numarul celor care au incasat sporuri ilegal a ajuns la 400.000", a mai spus secretarul de stat.

Gherghina declarase anterior ca pierderile statului in urma acordarii ilegale a acestor drepturi s-au cifrat la aproximativ 2 milioane euro, fara sa dea mai multe detalii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri