Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) vrea sa acorde anul acesta agricultorilor plati nationale directe complementare (CNDP) la nivelul maxim negociat cu Uniunea Europeana, in valoare totala de 638 milioane euro, a declarat i ministrul de resort, Mihail Dumitru.
"Am discutat si am hotarat in sedinta de Guvern de saptamana aceasta sa acordam in anul 2010 plati nationale directe complementare la nivelul maxim negociat cu Uniunea Europeana", a spus Mihail Dumitru dupa o intalnire cu asociatiile de fermieri ,relateaza NewsIn.
Potrivit acestuia, din cele 638 milioane euro, sectorului animal ii revin 351 milioane euro, restul fiind pentru sectorul vegetal.

De asemenea, ministrul agriculturii a mai spus ca, in prezent, se lucreaza la o "reechilibrare" a sumelor destinate investitiilor ce pot fi accesate prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), pentru incurajarea modernizarii sectorului de crestere a animalelor.

"Am decis din cauza unui dezechilibru intre partea animala si partea vegetala, in sensul delimitarii bugetului alocat celor doua sectoare, astfel incat sa redirectionam sumele si spre sectorul animal, avand in vedere ca majoritatea banilor merg spre sectorul vegetal. Altfel, riscam ca majoritatea fondurilor sa fie cheltuite pe achizitia de utilaje si nu pe animale", a explicat ministrul de resort.

Totodata, Mihail Dumitru i-a sfatuit pe fermieri sa investeasca sumele pe care le primesc de la bugetul de stat sau de la Uniunea Europeana pentru modernizarea sectorului, reamintindu-le ca la sfarsitul perioadei de tranzitie privind procesarea laptelui crud de vaca vor trebui sa se ridice la nivelul cerintelor comunitare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri