Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, apreciaza ca cele mai importante probleme cu care se confrunta constructorii de pe piata locala sunt preturile de dumping, contestarea continua a licitatiilor, precum si lipsa unui cost de lucru pentru lucrarile executate de catre stat.
"Una din cele mai mari probleme este ca un constructor vine cu un pret de dumping pentru ca sa castige, iar apoi adauga acte prin care majoreaza foarte mult costul lucrarii. Incepand de acum, ministerul a decis ca aceste majorari aditionale nu se pot face fara a exista un aviz din partea Consiliului Tehnico - Economic al ministerului. De asemenea, aprobarile de marire nu vor mai depasi 10%", a spus Udrea, in cadrul unei conferinte organizata de Medifax.

Totodata, constestarea licitatiilor reprezinta un factor care ar putea impiedica Romania sa acceseze fonduri europene si sa dezvolte sectorul constructiilor.

"Sunt numeroase proiecte care nu se pot derula pentru ca a contesta castigatorul unei licitatii de constructii a devenit o meserie, o regula. Rugam firmele de constructii sa arate buna-credinta si sa nu mai conteste", a mentionat ministrul.

Referitor la Programul de Reabilitare Termica a locuintelor, Udrea a precizat ca lipsa unui cost de lucru la nivelul lucrarilor executate de stat duce la cheltuirea unor sume nejustificate.

"Avem situatii in care reabilitarea unui apartament costa 30.000 de euro, in vreme ce media este de 3.000 - 4.000 de euro. Totul se intampla pentru ca nu exista un cost de lucru", a mai spus Udrea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri