CE a aprobat acordarea asistentei financiare pentru proiectele Transgaz ce vizeaza dezvoltarea conductelor de interconectare intre sistemul de transport al gazelor naturale din Romania cu cele din Bulgaria si Ungaria, fondurile alocate celor trei tari fiind de 27,09 milioane euro.
Toate cele trei proiecte transmite Comisiei Europene (CE) de Transgaz in luna iulie 2009 au primit decizia de cofinantare din fonduri europene aferente Programului Energetic European pentru Redresare Economica, informeaza Directia Cooperare Internationala, Afaceri Europene din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

"Proiectele aprobate reflecta prioritatile energetice ale Romaniei si UE care includ, printre altele, dezvoltarea interconectarilor dintre statele membre. Finantarea va fi acordata beneficiarilor pe parcursul urmatoarelor 18 luni", se arata in comunicatul transmis de minister.

Totodata proiectele aprobate de Comisia Europeana includ si conducta Nabucco, prioritara pentru Romania, careia i-au fost alocate 200 milioane euro, mai informeaza ministerul.

Prin decizia din 4 martie, Comisia Europeana a aprobat cofinantarea a 43 proiecte comunitare, dintre care 12 proiecte de interconectare pentru energie electrica si 31 de proiecte pentru conductele de gaze naturale, potrivit NewsIn.

Aceasta este a doua decizie a Comisiei Europene aferenta Programului Energetic European pentru Redresare Economica, a carui punere in aplicare implica o anvelopa financiara de circa 4 miliarde euro, fiind cea mai mare suma acordata vreodata de UE pentru infrastructura energetica.

Programul Energetic European pentru Redresare Economica a fost adoptat in iulie 2009 si se incadreaza in masurile luate de Comisia Europeana pentru contracararea consecintelor crizei economice, obiectivul acestuia fiind de a contribui la relansarea economica si de a raspunde necesitatilor energetice urgente ale UE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri