Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat ca a avut deja doua runde de intalniri cu reprezentantii sindicatelor de la Metrou, iar dupa amiaza mai este planificata una, exprimandu-si speranta ca joi sa nu se ajunga la greva generala.

"Am discutat cu cei de la Metrou, iar dupa amiaza ne vom intalni din nou la discutii cu sindicatele Metrorex. Cred ca mentinand fondul de salarii, sa nu creasca, este cea mai buna solutie, pentru ca nu putem merge asa" a declarat Berceanu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia s-ar putea sa nu se ajunga maine la greva la metrou.

Circa 4.600 de angajati ai Metrorex vor intra in greva generala incepand cu data de 18 martie, pe termen nelimitat, in intervalul orar 04.00-16.00, deoarece nu au fost semnate contractele colective de munca, care au expirat la 1 noiembrie 2009, a anuntat saptamana trecuta Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi.

Radoi declara in 5 februarie ca angajatii Metrorex vor declansa conflictul de munca, daca administratia nu va demara intr-o saptamana negocierile pentru un nou contract colectiv de munca si s-ar putea ajunge la greva generala in martie.

Curtea de Apel Bucuresti a decis martea trecuta (2 martie - n.r.) sa admita recursul facut de sindicalistii de la metrou impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, prin care greva lor a fost declarata nelegala, si a respins actiunea Metrorex ca fiind neintemeiata. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este irevocabila.

Metrorex a cerut in noiembrie Tribunalului Bucuresti sa constate ca greva sindicalistilor de la metrou este nelegala. La acea vreme, Tribunalul a admis actiunea Metrorex si a dispus incetarea de indata a protestului. Decizia a fost atacata cu recurs de sindicalisti.

Peste 1.000 dintre cei peste 4.200 de angajati de la Metrorex nu au lucrat, in noiembrie 2009, timp de mai multe zile, in intervalul orar 04.00-16.00, ca urmare a grevei generale pe termen nelimitat. Aceasta a fost a saptea greva generala din 1990, ultimul protest al angajatilor de la Metrorex datand din 2005.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri