Sindicatele din Educatie incep astazi actiuni comune de protest, urmand pentru inceput sa nu mai treaca note si calificative in catalog, actiune urmata de un miting, pe 25 martie, in fata Guvernului, iar pe 22 aprilie se va organiza o zi de protest national cu incetarea activitatii dascalilor.
Actiunea din 25 martie va incepe cu un miting in Piata Victoriei, urmat de un mars si poteste in fata Ministerului Educatiei. Alti sindicalisti vor picheta sediul Ministerului Muncii. In aceeasi zi, in toate scolile din tara nu se vor desfasura activitati de predare, urmand sa fie dezbatut proiectul Legii Educatiei de catre profesorii afiliati celor patru sindicate: Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale (FEN), Federatia Spiru Haret si Federatia Alma Mater, scrie NewsIn.

Liderul FSLI, Aurel Cornea, a declarat ca dupa mitinguri, pichete, greve de avertisment se poate ajunge la greva generala in prima decada a lunii iunie si la neincheierea anului scolar. Toti membrii celor patru sindicate din invatamant vor sa boicoteze examenele nationale.

O delegatie a celor patru federatii se va adresa Parlamentului European si va cere audiente la comisarul european pentru educatie pentru a prezenta situatia cu care se confrunta sistemul educational in prezent.

Toate protestele au ca obiect problemele din Educatie, inclusiv cele legate de drepturile salariale.

Sindicalistii au declarat sambata, dupa discutiile cu premierul Emi Boc, ca isi mentin programul de proteste si ca se vor intalni marti din nou cu reprezentantii guvernului, pentru a analiza ordonanta de urgenta propusa de executiv, care sa corecteze discrepantele aparute in 2010 in salarizarea bugetarilor.

"Protestele angajatilor din invatamant vor continua si ne vom intalni din nou marti la ora 15:00 pentru a analiza ordonanta propusa de guvern ce vizeaza acoperirea sumelor pierdute din salariile din invatamant", a declarat presedintele FSLI, Aurel Cornea, la finalul discutiilor de sambata de la Ministerul Muncii cu reprezentantii Executivului.

Presedintele executiv al Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat, la randul sau, ca primul ministru le-a propus in cadrul discutiilor sa nu se mai acorde majorari salariale in urma hotararilor judecatoresti, iar sumele economisite sa fie distribuite angajatilor din invatamant care au pierdut la salarii. "Marti ne vom intalni pentru a vedea cum se vor face corectiile pe sectoare", a spus Nistor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri