Presedintele Traian Basescu a subliniat luni seara ca nu este de acord cu politizarea excesiva a administratiei si a atras atentia ca PDL risca sa urmeze exemplul PSD din 2000-2004 care, dupa ce a numit politic pana si "femeia de serviciu", a pierdut alegerile.
"Daca ne referim la punerea in directii a oamenilor nostri, intre ghilimele, va rog sa ma credeti ca nu sunt de acord cu ce se face. Renuntarea la competenta, nu spun ca ce au lasat liberalii au lasat numai competenti sau ce a lasat PSD a lasat numai competenti, dar nici nu e posibil ca toti care au fost pusi de liberali sa fie incompetenti sau toti cei care au fost pusi de PSD sa fie incompetenti", a spus seful statului, intr-o emisiune a postului B1 TV, referindu-se la numirile din administratia locala si centrala facute de actualul Guvern.

Presedintele a subliniat ca nu este de acord cu politica Guvernului de a politiza excesiv aparatul central si local. "Eu nu sunt de acord cu politica pe care o aplica Guvernul: < Schimbati tot si sa vina numai de-ai nostri, pentru ca numai la noi sunt competentii>. Nu este asa. Este un exces de politizare si o sa va spun ca cei care cred ca infestand aparatul de stat la nivel central si local numai cu oamenii nostri, sa sa uite la PSD, dupa ce PSD a facut in 2000-2004 exact acelasi lucru, a dat afara tot ce nu era PSD, pana la femeia de serviciu, au pierdut alegerile in 2004. Este de tinut minte si de luat aminte. (...) Nu neaparat faptul ca schimba oameni e problema, ci calitatea unora pe care ii pune pe la deconcentrate. Mai bine lasi unul numit de altii - si este bine sa-i lasi pe cei competenti - decat sa fii cu incomepetentul tau", a opinat Basescu, potrivit NewsIn.

El a aratat ca, pe de alta parte, ca unii dintre functionarii care raman in anumite structuri de stat nu se poarta corect, incercand sa loveasca in noua putere, precizand ca de la acesti oameni ies in presa documente care se afla in discutie prin ministere fara a fi materializate in acte normative.

Seful statului a spus ca asteapta sa vada forma legii ce priveste administratia locala, subliniind ca trebuie stabilit si agreat de toate partidele nivelul pana la care se fac schimbarile in structurile din teritoriu.

"Eu astept sa vina legea asta cu administratia,
cu numirile din deconcentrate, vreau sa vad cum este, inteleg ca este la Curtea Constitutionala. Trebuie stabilit pana la ce nivel se fac schimbarile, asta trebuie stabilit si agreat cu toate partidele. Problema este care este punctul zero, sigur ca nici PSD si nici PNL nu le convine sa fixeze oamenii PDL si UDMR acum si trebuie gasita o formula spre satisfactia tuturor", a precizat presedintele.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri