Vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Ion Roman, a declarat, la Iasi, ca vor fi aduse unele modificari la contractul-cadru pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale cel tarziu pana in toamna acestui an, transmite NewsIn.
"Noi adunam acum din teritoriu propuneri de modificare. Niciun lucru nu este perfect, toate sunt perfectibile. Inventariem propunerile venite din teritoriu si le analizam. Noi facem modificarile prin programul anual de reglementari pe care il are autoritatea. In functie de propunerile primite, vom modifica contractul cadru cel mai probabil pana in toamna, dar modificari pot aparea si pana atunci", a declarat reprezentantul ANRE.

Vicepresedintele ANRE a adaugat ca o modificare ar putea fi in modul de calcul al consumului de gaze naturale utilizand valoarea puterii calorifice superioare care nu poate fi verificata de consumatori.

"Intentionam sa solicitam Biroului Roman de Metrologie Legala sa se doteze cu laboratoare mobile prin care sa se poata face masurarea puterii calorifice superioare nu neaparat numai in statiile de predare, dar si in interioriul zonei de calitate a gazelor", a precizat Roman.

Potrivit acestuia, ANRE va tine cont in modificarea contractului cadru si de sesizarile telefonice primite de la consumatori sau de neregulile exprimate prin petitii scrise.

Vicepresedintele ANRE a mai subliniat ca in Romania exista trei milioane de consumatori de gaze naturale, dar numai 0,04% si-au manifestat dreptul la eligibilitate, respectiv alegerea furnizorului.

"Toti consumatorii au dreptul sa-si aleaga furnizorul, in tara sunt circa 39 de furnizori. Lumea trebuie sa stie acest lucru. Deocamdata, doar 0,04% din consumatori si-au manifestat dreptul de eligibilitate. E vorba in special de operatori economici, cota de consum fiind de 57%. Dar orice consumator poate sa-si manifeste acest drept", a mai spus vicepresedintele ANRE.

La Iasi a avut loc prima intalnire din tara intre ANRE si o asociatie pentru protectia consumatorului. Intalnirea a avut ca scop sesizarea ANRE in legatura cu unele amendamente la Ordinul nr. 77/2009 emis de autoritatea centrala, privind contractul cadru de furnizare reglementata a gazelor naturale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri