Misiunea FMI va fi prezenta in Romania intre 27 aprilie si 7 mai, pentru evaluarea trimestriala a programului de finantare, urmand sa fie discutii si despre articolul IV care vizeaza evolutia economica pe termen mediu, a spus Tonny Lybek, reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria.
In urma evaluarii FMI care incepe la sfarsitul lunii aprilie, Romania ar putea primi in iunie transa a cincea a acordului stand-by, in valoare de 850 milioane euro, daca vor fi respectate conditiile asumate, anunta NewsIn.

"Misiunea va fi in Bucuresti din 27 aprilie pana in 7 mai [...] Va fi o misiune de evaluare a programului de asistenta financiara acordat Romaniei de FMI, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si alte organisme internationale. Din partea FMI, pe langa evaluarea trimestriala a programului, vor exista discutii pe marginea articolului IV, discutii care sunt purtate cu toate statele membre, fie ca au sau nu un program de finantare", a spus Lybek.

Articolul IV vizeaza evolutia economica a statelor membre FMI pe termen mediu.

Lybek a adaugat ca Jeffrey Franks va veni o zi sau doua mai tarziu, cel mai probabil in seara zilei de 28 aprilie.

Romania s-a angajat prin acordul de finantare incheiat cu FMI ca, in primul trimestru din 2010, sa se incadreze intr-o tinta de deficit bugetar de 8,25 miliarde lei si sa inregistreze cheltuieli primare curente ale bugetului consolidat (cheltuieli de personal, cheltuieli cu bunuri si servicii, subventii si o parte din cheltuielile alocate asistentei sociale, n.r.) mai mici de 32,9 miliarde lei, in conditiile in care veniturile bugetului consolidat estimate pentru primele trei luni se ridica la 37,8 miliarde lei.

Romania a negociat anul trecut un pachet de asistenta financiara de aproape 20 miliarde euro de la FMI, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si alte institutii financiare pentru a rezista pe perioada crizei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri