Un numar de 39.326 de IMM-uri au fost radiate in al doilea semestru al anului trecut, cu 58% mai multe fata intreprinderile mici si mijlocii radiate in semestrul II din 2008, potrivit raportului prezentat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
De asemenea, numarul de inmatriculari din semestrul II al anului trecut a fost de 52.999, cu aproape 20% mai mic fata de numarul de inmatriculari din perioada similara din 2008.

Altfel, cifra de afaceri medie a scazut cu 13%, comparativ cu cea din semestrul II 2008, se mai arata in situatia de ansamblu a IMM-urilor din Romania pe semestrul al doilea din 2009, prezentata de CNIPMMR, intr-o conferinta de presa, potrivit NewsIn.

Totodata, numarul de IMM-uri cu profit a scazut in perioada analizata cu 3-6%, in timp ce numarul de IMM-uri ce au inregistrat pierderi a crescut cu 3-6% fata de al doilea semestru din 2008.

"In ceea ce priveste evolutia datoriilor totale ale IMM-urilor, acestea au crescut in medie cu aproximativ 6% fata de al doilea semestru al anului 2008. Referitor la numarul mediu de salariati din IMM-uri, acesta a scazut in medie cu 16% in semestrul al doilea din 2009, fata de aceeasi perioada din anul anterior", mai spun reprezentantii CNIPMMR.

Investitiile realizate de IMM-uri in a doua parte a anului 2009 au scazut in medie cu 8,5%, fata de perioada similara din anul 2008. Volumul exporturilor din sectorul privat a scazut in medie cu 7% fata de al doilea semestru din 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri