Cetateanul american Philip Bloom, cu afaceri de mai multi ani in Romania, a fost arestat recent in SUA. El este acuzat de dare de mita in valoare de sute de mii de dolari pentru obtinerea de contracte in Irak. Totodata, americanul este si unul dintre asociatii lui Bogdan Baltazar, la firma de consultanta "Baltazar, Bloom&Pirvulescu".

Comentand acest subiect, Baltazar spune ca nu a avut nici o implicare in afacerile pe care Philip Bloom le-a derulat in Irak.

"Eu conduceam toate afacerile ca presedinte si director general. Nu ma dezic de el, dar este un fapt ca n-am nici o legatura cu activitatile lui din Irak", a adaugat Baltazar.

In opinia lui Baltazar, este foarte posibil ca arestarea partenerului sau sa fie cauzata de succesul acestuia in afacerile derulate in Irak, prin care a deranjat puternice grupuri de interese. "Sunt convins ca a fost lucrat puternic, pentru ca incepuse sa se dezvolte atat de bine in Irak, incat deranja corporatii foarte mari. Daca este vinovat sau nu, ramane sa stabileasca justitia americana", a adaugat presedintele BBP.

Firma "Baltazar, Bloom&Pirvulescu" a fost lansata la inceputul acestui an. Desi are in oferta si consultanta pentru firmele romanesti care doresc sa faca afaceri in Irak, "Baltazar, Bloom&Pirvulescu" nu a incheiat nici un astfel de contract.

"Baltazar, Bloom&Parvulescu" se numara printre consultantii bancii portugheze Millennium Banco Commercial Portugues, una dintre finalistele selectate in cursa pentru privatizarea BCR, alaturi de Erste Bank Austria.

Bloom a fost manager al operatiunilor PepsiCo in Europa de Est in perioada 1964-1972 si a contribuit la deschiderea operatiunilor in franciza ale producatorului american de bauturi in Romania, Ungaria, Iugoslavia si Polonia. El a devenit ulterior consultant al firmei, subordonat direct presedintelui Pepsi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri