Presedintele Traian Basescu a precizat ca urmatoarea transa de la FMI va fi virata in iulie, si nu in a doua parte a lunii iunie, cum s-ar fi intamplat in mod normal, pentru a da timp Guvernului sa probeze ca este angajat sa ia masurile convenite.
"Nu am convenit astazi cu Fondul care vor fi benchmark-urile inainte de eliberarea transei urmatoare. In mod normal, transa urmatoare trebuia eliberata in partea a doua a lunii iunie, dar, cu certitudine, vor fi introduse benchmark-uri care vor face ca transa urmatoare de la Fond sa intre in luna iulie, pentru a da timp Guvernului sa probeze ca este angajat sa isi ia masurile pe care le convenim", a precizat seful statului in cadrul unei declaratii de presa ulterioare intalnirii cu delegatia FMI, conform NewsIn.

Presedintele Traian Basescu (foto) a precizat ca a avut doua intalniri cu reprezentantii FMI si mai multe intrevederi cu responsabilii din Guvern pentru a discuta solutiile pentru ca Romania sa se incadreze in tintele de deficit convenite.

"Pe data de 4 mai, la ora 12:00, m-am intalnit cu primul-ministru, cu guvernatorul Bancii Nationale, cu ministrii economici si cu specialisti de la Banca Nationala. Tot pe data de 4 mai, la ora 17:00, m-am intalnit cu reprezentanti ai FMI, ai UE si ai Bancii Mondiale, echipa de evaluare a progreselor pe care le-a facut Romania. Pe data de 5 mai, la ora 11:00, m-am intalnit cu primul-ministru si cu guvernatorul Bancii Nationale, de asemenea, si cu un numar mare de ministri din domeniile economice. Si, in sfarsit, astazi, pe 6 mai, m-am intalnit cu liderii structurilor si formatiunilor politice care sustin guvernul. Intalnirea a avut loc la ora 9:30. Iar la ora 14:30 m-am intalnit cu FMI", a enumerat seful statului intalnirile avute cu oficialii FMI si ai Guvernului.

Motivele acestor intalniri dense, a precizat presedintele, au fost legate de solutia pe care Romania urmeaza sa o adopte in continuare, "pentru a face fata crizei si pentru a limita riscul crearii unor situatii extrem de dificile, nu numai ca efect a ceea ce se intampla in economia romaneasca, pentru ca aici sunt deja semnale pozitive (...) dar in primul rand, datorita influentelor evenimentelor economice care se produc in regiunea noastra".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri